latinica  ћирилица
20/12/2014 |  17:02 | Аутор: sportal.rs

ЕЛ: Звезда и поред празне дворане најгледанија у првој фази

Кошаркаши Црвене звезде Телеком савладали су у петак у Београду шпанску Лаборал Кућу са 90:82, па су у ТОП 16 фазу Евролиге прошли као другопласирани тим у Д групи.

Утакмица је одиграна у "Пиониру" без присуства публике, након неправедне одлуке Евролиге да казни Београђане због навијачких нереда пред меч са Галатасарајем прошлог мјесеца у Истанбулу, када су присталице турског клуба убиле навијача црвено-белих Марка Ивковића.

Међутим, упркос томе што су црвено-бели посљедњи меч одиграли у сабласној атмосфери, без присуства навијача, то их није скинуло са трона када је реч о најбољој посјети у елитном такмичењу, којом тим са Малог Калемегдана може да се поноси.

Црвена звезда Телеком најгледанија је екипа регуларног дијела сезоне у Евролиги и поред тога што је последњу, пету утакмицу код куће играла без присуства навијача. Звезду је у првој фази у просјеку гледало 12.788 навијача, а просјек је изузетно покварен пошто је посљедњи меч игран у Београду био без публике.

Ипак, ни то није утицало да се поквари чињеница да је Звезда имала најбољу подршку у Евролиги ове јесени.

Иза Звезде, нагледанији био је Панатинаикос са просјечних 11.860 навијача по мечу. На трећем мјесту по гледаности је актуелни прак Европе Макаби са 11.060 навијача, док је четврти Фенербахче Улкер са 9.877, а пета Лаборал Кућа са 9.005 навијача.

Посјета на мечевима Звезде у Евролиги:

Црвена звезда - Галатасарај 16.834

Црвена звезда - Валенсија 15.820

Црвена звезда - Олимпијакос 18.732

Црвена звезда - Нептунас 12.547

Црвена звезда - Лаборал Кућа / одиграно у "Пиониру" без публике

Подаци о посјети узети су са званичног сајта Евролиге.