latinica  ћирилица
21/12/2014 |  18:46 | Аутор: novosti.rs

Терзић одговорио на анонимна писма

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић, након што му је на недељној Скупштини клуба, потврђен мандат, изашао је пред говорницу и одговорио на низ питања које му је у претходних десетак дана упутио анонимни фудбалер клуба из Љутице Богдана.

Терзић је истакао да је, иако по статуту одговара Управном одбору, осјетио потребу да се обрати члановима Скупштине.

"Не бих у овом тренутку о проблемима, него о начину на који да их рјешавамо. Морамо то да радимо унутар клуба. То су поставили велики људи, чија имена данас са поносом изговарамо. Нисам се оглашавао због анонимних писама. Али ово је мјесто на којем треба да одговорим на нека питања", рекао је Терзић, додавши да је и приликом доласка на стадион "Рајко Митић" обећао да ће радити транспарентно...

"Дуг није повећан на 54 милиона евра, смањен је за неколико стотина хиљада. Није узети ниједан кредит, Лука Јовић није уступљен пријатељу, нити ће се то десити. Мрђа, Милијаш и Нинковић нису отјерани из клуба, сви су били коректни. Ниједан играч Звезде није потписао ни за једног агента. Истина је другачија. Схватио сам овај посао као велики професионални изазов, радим 12 сати дневно. Одрекао сам се плате, не користим возаче и нисам ручао ниједном на терет Звезде. Постоје евиденције колико сам новца позајмио клубу", рекао је Терзић.

Некадашњи челни човјек ФСС и ОФК Београда истакао је да нема проблем да прихвати одговорност, нагласивши да није задовољан резултатима које је тим остварио у прољећном дијелу сезоне.

"Склопили смо тим како смо могли. Оно што је добро је што смо се окренули дјеци и омладинској школи. Направили план и програм како да се извучемо из финансијске кризе. Не желим да вас лажем, не гарантујем да ћемо успјети, али гарантујем да је ово једини могући начин и да ћемо искористити све потенцијале. Ви ћете нам судити... Вријеме је да се ресетујемо, да одемо два корака уназад, да бисмо потом ишли пет унапред. Морамо да елиминишемо спекулације, злу крв... Ми смо пред ивицом амбиса. Указана ми је велика част. Радићу најбоље што знам и само у интересу Звезде, рекао је генерални директо црвено - бијелих.