latinica  ћирилица
22/12/2014 |  08:47 | Аутор: sportske.net

Кливленд бољи од Мемфиса, побједа Филаделфије

У наставку НБА лиге ноћас је одиграно девет утакмица.

Кливленд је одиграо најбољу утакмицу сезоне и савладао Мемфис у гостима. Вашингтон је перфектан на турнеји и носе кући три побједе са Истока. Дуранта није било на паркету, али га је сјајно замијенио Ентони Дејвис, на несрећу Оклахоме. "Лејкерси" су претрпјели нови пораз...

Кливленд је најбоље сачувао за Мемфис. Одиграли су готово перфектан меч и шутирали 61% против најбоље одбране у лиги.

Посао им је олакшала чињеница да су "Гризлији" били без Рендолфа, али свеједно, ово је сигурно најбоља партија "Кавса" у не баш импресивној сезони. Дион Вејтерс је докусурио госте убацивши 13 од 21 поена у посљедњем периоду. Леброн је додао 25, уз 11 асистенција, а на другој страни Гасол је имао 23, 11 скокова.

Скор Кливленда против тимова са Запада је очајан ове сезоне, 3 побједе у 9 мечева, па је оваква побједа велико охрабрење.

Торонто је очекивано добио "Никсе". Мело Ентони је убацио 28 поена за госте, али је квалитет "Репторса пресудио". Они су добили шест мечева у низу. То је само загријавање, а у питању су ривали с лошим резултатима ове сезоне. Кајл Ловри предводио Торонто са 22 поена и 9 асистенција.

Непредвидиви Феникс је славио у престоници. "Санси" су мини турнеју по Истоку завршили с три побједе. Бледсо и Маркиф Морис су убацили по 17 поена, Драгић је додао 16, од тога 12 у трећој четвртини када је тим из Аризоне преузео контролу.

Вашингтон се у финишу спустио на -5, али су "Сунца" угасила наду ривала серијом од 9:0 која је преломила меч.

ДеМаркус Казинс је са 29 поена и 14 скокова водио Сакраменто до побједе против Лејкерса. Брајант је имао проблема и убацио је 25 поена, али је погодио 8 од 30 лопти и уз то направио 9 грешака.

Изненађење вечери је побједа Филаделфије и сваки њихов тријумф је посебна вијест. "Сиксерси" су славили у Орланду, а све три побједе ове сезоне направили су ван своје дворане. Домаћину није помогао ни Вучевић са 19 поена и чак 17 скокова.

Узбудљиво је било у Бруклину гдје су "Нетси" на крају преломили меч против "Пистонса", иако без повријеђеног Дерона Вилијамса. Његова замјена искусни Џарет Џек је уз 15 поена имао 10 асистенција. У финишу је Мејсон Пламли погађао, па иако су гости у једном тренутку смањили на поен разлике сама завршница је припала Нетсима. Телетовић је убацио 13 поена, а Бојан Богдановић 14.

Мајами је без Двејна Вејда савладао "Селтиксе" који су изгубили свој први меч послије одласка Ронда у Далас. Луол Денг је преузео одговорност - убацио 23 поена па је побједа остала на Флориди.

Си-Џеј Мајлс био је централна фигура меча у Минесоти, а "Пејсерси" су однијели побједу из "Тарџет центра". Млади тим домаћина је направио превише грешака - силно недостају Рубио, Пековић и Кевин Мартин. Промашили су 13 од 14 уводних шутева у мечу, дозволили су ривалу да стекне +16 на полувремену, па повратка није било.

Кевин Дурант није играо против "Пеликанса" који су то искористили и славили у Оклахоми. Ентони Дејвис је био сјајан са 38 поена, на другој страни Вестбрук је бројао до 29. Вече послије слабе партије против Портланда, бивши топ руки је подсјетио да је у питању вјероватно најталентованији играч у лиги. Радио је све, промашио је тек шест шутева, уз 38 кошева имао је 12 скокова, 3 блокаде и 2 асистенције. Што рече неко, подсјећао је баш на одсутног Дуранта.

Резултати:

Торонто - Њујорк 118:108
Кливленд - Мемфис 105:91
Сакраменто - ЛА Лејкерс 108:101
Вашингтон - Феникс 92:104
Бруклин - Детроит 110:105
Мајами - Бостон 100:84
Орландо - Филаделфија 88:96
Оклахома - Њу Орлеанс 99:101
Минесота - Индијана 96:100