latinica  ћирилица
22/12/2014 |  10:20 | Аутор: Б92

Скот шаље Брајанта на одмор?

Тренер НБА тима Лос Анђелес Лејкерс, Бајрон Скот, планира да предложи првој звијезди тима Кобију Брајанту да се мало одмори у наредном периоду.

Подсјећамо, Брајант се на почетку сезоне вратио у тим "Лејкерса" послије тешке повреде, а иако је од тада имао и сјајне партије, више је било оних када се истакао по својим промашајима.

Једна од таквих утакмица била је она у недјељу увече, када су "Лејкерси" поражени од Сакраменто Кингса са 108:101, а иако је Брајант завршио утакмицу са 25 поена, имао је шут из игре 8/30 и осам изгубљених лопти за 38 минута.

Упитан да ли су Брајантови проблеми у нападу због преморености или због превелике агресивности, Скот је рекао:

"То је премореност, то иде једно са другим. Разговараћу о томе с Кобијем у понедјељак. Наћи ћемо најбоље рјешење и покушати да смислимо шта ћемо на наредним утакмицама".

Сам Брајант је наговијестио да размишља да узме мало времена слободно зато што се не осјећа најбоље на терену.

"Немам много рјешења ако се осјећам овако као сада. Морам да будем паметан. Морам да се постарам да добијем нешто назад за оно што улажем. Уложио сам силан рад да бих био спреман, а сада се осјећам толико преморено и мораћу да размислим да мало успорим", истакао је Брајант, "Морам да пазим на своје тијело. Донијећемо одлуку у понедјељак и видјећемо како ћу се послије осјећати".

Од почетка сезоне, Брајант просјечно биљежи 24,6 поена за 35,2 минута на терену по утакмицу, уз шут из игре 37,7 одсто. Занимљиво, трећи најбољи стријелац у историји НБА лиге у претходних 18 година никада није имао проценат шута испод 40 одсто.

"Много оптерећујем раме. Покушавам да схватим слагалицу свог тијела, да би оно реаговало. Не знам, и даље све покушавам да схватим. Ово је за мене непозната територија", нагласио је Брајант.