latinica  ћирилица
22/12/2014 |  11:30 | Аутор: РТРС

Након промјена у руководству Звезде, огласиле се и "Делије"

Фудбалски клуб Црвена звезда добио је ново руководство, а поводом промјена огласили су се и навијачи.

"Делије" су се, у саопштењу објављном на порталу "Red Star Belgrade" између осталог у саопштењу осврнуле на слабу излазност на изборима за предсједника.

Саопштење "Делија" преносимо у цијелости.

"Прије 10 дана одржани су трећи непосредни избори за Предсједника клуба. На изборе је изашло 243 члана, или 6,32% активног чланства клуба. То је мање од 1% укупно учлањених од 2010. године, којих има око 25.000. Незаинтересованост чланства нам говори о паду повјерења у Звезду. Од расписивања избора у јулу до њиховог одржавања у децембру било је сасвим довољно времена да се утврде проблеми, предложе идеје, разраде програми, одаберу прави кадрови, обезбиједе гаранције...

Такође, било је и времена да се све то представи скупштини и ширем чланству. Ипак то није урађено на начин на који треба и то је послало поруку да избори и руковођење клубом нису схваћени у потпуности озбиљно и одговорно. Резултат тога су мала излазност и никаква подршка, а у јавности је створена сумња у избор руководства и њихове намјере. Умјесто здраве комуникације унутар клуба и чланства, дешава се да се о клубу информишемо с портала, из колумни и анонимних писама...

Будућа управа клуба мора да буде свјесна да је слаба излазност и мала подршка предсједничком кандидату њен први проблем, јер изазива сумњу у њихов однос према клубу и намјере да раде у интересу Црвене звезде. Данас је клуб у најтежој ситуацији у својој историји, јер је и поред освојене титуле, изгубљено и повјерење великог дијела "звездаша" које мора бити повраћено! Ситуација је тешка, рокови кратки, а изазови велики. Зато ми, највјернији навијачи клуба, имамо обавезу да одговорно дјелујемо у овом тренутку. Желимо да подсјетимо да су током протеклих година Звезду водили људи који се воде као легенде клуба и велики "звездаши", угледни људи, домаћи и страни привредници, па смо данас доведени у ситуацији да је наш клуб урушен у сваком погледу.

Из свега тога научили смо да не будемо робови предрасуда и зато немамо проблем да било ко добронамјеран и способан стане на чело клуба и покуша да стабилизује клуб и врати Звезду на прави пут. Морате да знате да ће ваш рад бити вреднован према вашим потезима и резултатима. Искуство нам показује, да су се протеклих година многе ствари догађале јер су праве реакције касниле и да, убудуће, у интересу Црвене звезде, морамо да дјелујемо и превентивно.

И да закључимо, на вама је обавеза и одговорност да повратите повјерење "звездаша" и подигнете углед Клуба. На том путу, ми вам сигурно нећемо стајати, али на сваком другом сигурно хоћемо!" - поручиле су "Делије".