latinica  ћирилица
22/12/2014 |  11:49 | Аутор: РТРС

У Требињу одржан турнир у боксу и кик-боксу

Требињски Кик-бокс клуб Вориорс организовао је по први пут турнир на којем су наступили искусни борци, који иза себе имају велики број трофеја, како на домаћим, тако и на европским и свјетским такмичењима.

Специјални гост вечери био је најупјешнији српски борац у олимпијском боксу свих времена, Тадија Качар. Њему су уручене захвалнице за промоцију бокса и кик-бокса у Херцеговини.

"Ми постојимо неких годину и по дана, и у том периоду смо направили доста добрих резултата. Имамо државне прваке и прваке Републике Српске. Освајали смо и многе међународне турнире. Ево, по први пут смо, уз помоћ града и спонзора, организовали ову ревију бокса и кик-бокса, на којој ће се у кук-боксу одржати осам професионалних борби по К1 и лоу кик правилима, као и два меча у олимпијском боксу. Овакве догађаје планирамо правити и у будућности, како би народу приближили овај спорт. Овим путем позивамо младе да нам се придруже и почну тренирати с нама", рекао је члан и тренер Кик-бокс клуба Вориорс Давор Мијовић.

Борци су се за овај догађај спремали два-три мјесеца, а  о својим мечевима прије почетка борби говорили су борци из неколико кик-бокс клубова.

"Вечерас наспупам у полутешкој категорији, у дисциплини лоу кик. Такмичим се против борца из Будве, Марка Новаковића. Већ два мјесеца се спремам, што кондиционо, што технички, тако да очекујем добар меч", рекао је члан КБК Вориорс Игор Дабић.

"Борим се у категорији до 91 килограм против домаћег борца Игора Лаловића. Очекујем занимљиву и јаку борбу. Припреме су биле напорне, тако да се надам да ће се на крају исплатити ", изјавио је члан КБК Ратник из Гацка, Миљан Копривица.

"Насупићу у лоу кику, у категорији до 85 килограма. Очекујем побједу, исто као и мој противник. Надам се добром резултату", рекао је члан КБК Предатор из Добоја, Игор Павичић.

Кик-бокс клуб Вориорс организовао је овај догађај уз помоћ великог броја спонзора и пријатеља спорта па се надају да ће и у будућности моћи да организују слична такмичења.