latinica  ћирилица
22/12/2014 |  13:13 | Аутор: Б92

Хакери открили ко је нови Џејмс Бонд?

Британски глумац Идрис Елба (42) све је ближи улози Џејмса Бонда, а у групи оних који њега виде као сљедећег агента 007 је и Ејми Паскал, предјседница филмског одјељења "Sony Entertainmenta".
Идрис Елба - Фото: Beta/AP
Идрис ЕлбаФото: Beta/AP

О томе да ће сљедећа инкарнација Бонда "промућкати, а не промијешати" франшизу и да би Елба ("The Wire, Luther") могао да буде први тамнопути агент 007 прича се већ неколико година. Да је то све извесније, потврђено је након хакерског напада на "Sony".

Хакерска група "Чувари мира", која је успjела да "забрани" филм "The Interview", пустила је још једну серију мејлова заспослених у компанији "Sony" у јавност, а међу њима је и онај у коме Ејми Паскал пише Елизабет Кантилон, бившој извршној потпредсjедници диструбитера Џемс Бонд франшизе "Columbia Pictures".

"Идрис би требало да буде сљедећи Бонд", пише између осталог у мејлу који је послат 4. јануара 2014. године.

Ова идеја одавно има велику подршку фанова, а и сјајни Британац је прилично загријан за ову идеју, па је раније рекао да би радо прихватио улогу.

Актуелни и веома успјешни 007 Данијел Крејг тренутно снима нови наставак серијала по имену "Spectre". Он би требало да се појави у биоскопима 6. новембра, а Крејгов уговор предвиђа још један филм након тога.

"Покушавам да се извучем из овога, али ме не пуштају. Договорио сам још неколико филмова, али да видимо како ће ићи", рекао је Крејг за "Rolling Stone" пре двије године.

Иначе, очекује се да хакери објаве још података о новом Бонду, јер се већ спомињало то да је процурио сценарио, као и да је "Spectre" већ поприлично прекорачио буџет.