latinica  ћирилица
22/12/2014 |  13:48 | Аутор: РТРС

Кебо доставио пријаву против Махмуљина и Џаферовића (ВИДЕО)

Потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо доставио је Тужилаштву БиХ пријаву због сумње о почињеном кривичном дјелу непријављивање ратног злочина над цивилима српске националности у мјесту Возућа код Завидовића.

Пријава је достављена против тадашњег команданта Трећег корпуса тзв. Армије БиХ Сакиба Махмуљина и начелника Центра служби безбједности Зеница Шефика Џаферовића.

Кебо је 16. децембра упутио дио документације главном тужиоцу БиХ Горану Салиховићу због сумње о почињеном кривичном дјелу непријављивања ратног злочина над цивилом у мјесту Возућа, а у доказном материјалу су, поред осталог, слике локације сједишта иранске обавјештајне службе у Зеници, коју су од 1993. до 1995. године посјећивали високи званичници.

 ЏАФЕРОВИЋ: КЕБО ЋЕ СВОЈЕ ТВРДЊЕ МОРАТИ ДОКАЗАТИ ПРЕД СУДОМ

Потпредсједник СДА Шефик Џаферовић одбацио је оптужбе потпредсједника Федерације БиХ Мирсада Кебе које га доводе у везу са ратним злочином у Возући и најавио да ће Кебо своје тврдње морати доказати пред надлежним судом.

- Не знам да ли се у том допису/писму помиње моје име, ако се помиње - ја са гнушањем одбацујем то као врхунску манипулацију и лаж. То једноставно није истина и Кебо ће то морати доказати на суду, рекао је Џаферовић новинарима у Сарајеву.