latinica  ћирилица
22/12/2014 |  15:34 | Аутор: СРНА

Привремено суспендоване царинске стопе

Савјет министара БиХ усвојио је данас одлуку о привременој суспензији и смањењу царинских стопа код увоза одређене робе у БиХ до 31. децембра 2015. године.
Савјет министара БиХ - Фото: РТРС
Савјет министара БиХФото: РТРС

Овом одлуком обезбјеђује се директна подршка привредним субјектима у БиХ у текстилној, обућарској, електро, металској, те прехрамбеној индустрији који репроматеријал неопходан за производни процес, којег нема уопште или га нема у довољним количинама у БиХ, набављају из иностранства по бенефицираним условима, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

Министарство подсјећа да се овим стварају повољни услови за даљи развој производних капацитета и отварање нових радних мјеста у производниим гранама у којима је ангажовано 30.000 радника у БиХ.

У складу са постојећим прописима у БиХ, Министарство ће у првом кварталу 2015. године, у сарадњи са другим надлежним институцијама, започети реализацију активности у правцу евентуалног проширења броја тарифних линија обухваћених одлуком, чиме би се додатно допринијело проширењу опсега њене примјене.