latinica  ћирилица
22/12/2014 |  17:26 | Аутор: СРНА

Путин: Русија ће превазићи све потешкоће

Русија ће превазићи све потешкоће и наставити да се даље развија, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин на састанку са представницима горњег и доњег дома руског парламента.
Владимир Путин - Фото: RT
Владимир ПутинФото: RT

"Русија ће превазићи све тешкоће и наставити да се даље развија јер за то имамо све што је неопходно", истакао је Путин.

Предсједник Русије је рекао да је руско-америчка трговинска размјена порасла за седам одсто, док је размјена са ЕУ пала за 4,3 одсто.

"Трговински обрт Русије са ЕУ је пао за 4,3 одсто, увоз из земаља ЕУ се смањио за око 7-10 одсто. Истина, мене је мало изненадило то што је трговински обрт са САД, напротив, порастао за седам одсто", изјавио је предсједник Путин.

Он је додао да је руски увоз америчких производа повећан на 23 одсто, а да је трговинска размјена са азијско-пацифичким регионом такође повећана, преноси РИА "Новости".

"Када је у питању трговинска размјена са нашим кључним трговинским партнером Њемачком, ситуација се погоршала: размјена је пала за 3,9 одсто, а у паду је и увоз њемачких производа", истакао је Путин.

Односи између Москве и Запада погоршани су због кризе у Украјини и припајања Крима Русији.

САД, ЕУ, Канада, Аустралија и Нови Зеланд усвојили су први сет санкција против Москве.