latinica  ћирилица
22/12/2014 |  17:30 | Аутор: СРНА

Градоначелник Брчког уручио малишанима у вртићу новогодишње пакетиће

Градоначелник Брчког Анто Домић данас је малишанима у вртићу "Наша дјеца" у приградском насељу Грчица уручио више од 400 новогодишњих пакетића.

 Дјечаци и дјевојчице из ове предшколске установе приредили су тим поводом получасовни забавни програм испуњен рецитацијама, пјесмом и ритмичким играма.

"Ово што су нам дјеца најмлађег узраста показала потврђује да се веома квалитетно и предано ради са њима. С обзиром да је обданиште важно у комплетној ресоцијализацији дјеце и у припремама за школу, наша локална заједница мора стварати услове да се свим малишанима омогући да бораве у вртићу", рекао је Домић.

 Он је навео да једна јавна и двије приватне предшколске установе, колико их ради у дистрикту, не задовољавају потребе за смјештајем дјеце.

"На почетку ове школске године више од 200 малишана није могло бити примљено у вртић. У 2015. години требало би да се отвори и обданиште у насељу Илићка", напоменула је шеф Пододјељења за предшколско и основно образовање у брчанској влади Мара Маткић.

Градоначелник Брчког Анто Домић ће у сриједу, 24. децембра, новогодишње поклоне подијелити малишанима смјештеним на Одјељењу педијатрије у градској болници, а потом ће у просторијама брчанског Центра за ментално здравље пакетићима обрадовати и дјецу са посебним потребама.

Према најави из Владине службе за информисање, замјеник градоначеника Брчког Есед Кадрић, сутра ће посјетити вртић "Евлад" у градском кварту Колобара, а сат касније вртић "Бамби" у Српској вароши да би најмлађим суграђанима подијелио новогодишње пакетиће.