latinica  ћирилица
22/12/2014 |  20:06 | Аутор: Б92

Кокеза нови предсједник ФС Београда

Члан управног одбора фудбалског клуба Црвена звезда Славиша Кокеза изабран је за предсједника Фудбалског савеза Београда на сједници скупштине те организације.

Он је на тој функцији замијенио Ратомира Бабића који је поднио оставку.

За новог предјседника гласало је 39 присутних, само је један члан био уздржан. Бабић је остао члан извршног одбора.

Предсједник Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић није се одазвао позиву, присутан је био генерални секретар Зоран Лаковић, док Партизан није имао представника осим Ратомира Бабића.

"Захвалност дугујем досадашњем руководству јер је дозволило да се промјене догоде без сукоба. Досадашње руководство је учинило много тога и најбољи је регионални савез, али може још боље, ФСБ заслужује веће поштовање у ФСС и морамо да будемо локомотива промјена у нашем фудбалу који вапи за тим. Најважније ствари су: проналажење локације и изградња тренинг центра ФСБ, прављење терена са вјештачком травом у сарадњи са градом и локалним самоуправама, јачење пула спонзора, више делегата у скупштини ФСС, музеј фудбала у Београду, да се српска лига Београд у потпуности врати под окриље ФСБ јер сада делегате судије и комесаре одређује ФСС. Желим да Јован Шурбатовић остане генсек. Још једном, хвала претходном руководству и неће ми сметати да Ратомир Бабић остане у ИО ФСС", рекао је Кокеза.