latinica  ћирилица
22/12/2014 |  20:21 | Аутор: Мондо

Борац: До краја недјеље биће познато ко напушта клуб

Тренер и спортски директор бањалучког Борца Винко Мариновић и Слободан Старчевић до краја недјеље ће саставити списак играча који ће бити стављени на трансфер листу.
ФК "Борац" Бањалука - Фото: РТРС
ФК "Борац" БањалукаФото: РТРС

На трансфер листи црвено-плавих требало би да се нађе најмање пет фудбалера, али и поред њих ће још неколико играча вјероватно напустити "Градски" стадион, преноси бањалучки лист "ЕуроБлиц".

Разлози су недостатак новца у клупској каси, као и у неким случајевима мала минутажа (Синиша Дујаковић и Небојша Рунић), па ће Бањалучани бити принуђени да прихвате све понуде које би донијеле евентуалну зараду "Великана из Платонове".

"На сједници Управног одбора тренер Мариновић и ја смо добили задатак да разговарамо са играчима и до краја седмице доставимо извјештај о стању играчког кадра челницима. Не би било коректно да помињемо имена док не обавимо разговоре. Сигурно је да ће некима бити понуђене позајмице како не би сједили већ играли", рекао је спортски директор Старчевић.

О евентуалним одласцима се углавном нагађа, али шеф струке Мариновић је нагласио да ће уколико се десе бити потребно појачати екипу за наставак првенства у Премијер лиги Босне и Херцеговине и прољећну битку за Европу.

"Знамо да постоје интересовања за поједине играче, али реално гледано тешко је из наше лиге отићи негдје. Видјећемо шта ће се дешавати ове зиме, али ако буде одлазака, мораће бити и појачања. Штета би било да послије добре јесени у наставку отпаднемо из трке за пласман у европска такмичења", рекао је тренер Бањалучана.

Црвено - плави су јесењи дио шампионата БиХ завршили на шестом мјесту на тебели и имаће реалне шансе да у наставку првенства поново осигурају наступ у Европи.