latinica  ћирилица
23/12/2014 |  08:29 | Аутор: СРНА

Опрез због могуће поледице

У Републици Српској и Федерацији БиХ коловози су претежно суви, а поледица је могућа у вишим крајевима, на мостовима, надвожњацима и улазима у тунеле.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица, у мјесту Вриоци, саобраћај је преусмјерен на привремену обилазницу у непосредној близини, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

На дионици магистралног пута Карановац - међуентитетска граница, у мјесту Бочац, због активираног клизишта саобраћај се одвија једном коловозном траком уз постављену сигнализацију.

Једном коловозном траком саобраћај се одвија и на магистралном путу Бањалука - Челинац, у мјесту Врбања, као и на магистралном правцу Зворник - Дрињача, у мјесту Ђевање.

Због изласка на терен грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој, на дионицама Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка до краја године биће измијењен режим саобраћаја, тако да ће повремене петнаестоминутне обуставе бити активне сваки пуни час радним данима и суботом од 7.00 до 17.00, а недјељом од 7.00 до 13.00 часова.

У Федерацији БиХ је због активирања клизишта на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија, у мјесту Бабајићи, па је у функцији обилазница преко Дубрава.

На магистралном путу Тузла - Бијељина, у мјесту Пожарница, због клизишта се саобраћај одвија успорено, једном траком.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.