latinica  ћирилица
23/12/2014 |  11:08 | Аутор: СРНА

Савез синдиката РС жели учешће у одборима НСРС

Предсједник Савеза синдиката Републике Српске Ранка Мишић изјавила је да ова радничка организација жели пуноправно учешће у Одбору за здравство, рад и социјалну политику Народне скупштине Српске, јер се бави веома важним питањима за раднике.
Чубриловић-Мишић састанак - Фото: СРНА
Чубриловић-Мишић састанакФото: СРНА

"Важно је да имамо представника у овом одбору који ће имати право гласа, јер се дјеловање овог одбора односи на области рада, социјалне политике и сектор здравства", рекла је Мишићева новинарима у Бањалуци након састанка са предсједником Народне скупштине Српске Недељком Чубриловићем.

Она је додала да је на састанку разговарано и о учешћу представника Савеза и у другим скупштинским одборима, те изразила наду да ће бити настављена пракса да у име радника пред народним посланицима износе ставове, траже и добију подршку за питања која су важна за раднике у Српској.

Мишићева је истакла да су руководство парламента Српске упознали и о приједлозима Савеза у вези с документом Економска политика за 2015. годину.

"Најважнији захтјев је измирење свих насталих обавеза према радницима у Српској, без обзира да ли су у јавном или приватном сектору. Мислим на дуг на име неуплаћених доприноса за пензијско и инвалидско осигурање, као и за здравствено осигурање", напоменула је Мишићева.

Она је навела да бруто дуговања према радницима у Републици Српској износе више од 1,5 милијарди КМ на име неуплаћених доприноса и неисплаћених плата.

Мишићева је најавила да би сутра требало да буду настављени разговори представника Савеза и Владе Српске о економској политици.

Чубриловић: Циљ унапређење реалног сектора

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас да је циљ парламента и Савеза синдиката Српске унапређење реалног сектора.

"Са предсједником Савеза синдиката Републике Српске Ранком Мишић разговарао сам о сарадњи парламента и Синдиката. Као парламент омогућићемо проходност свих идеја Синдиката", рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Он је напоменуо да је Мишићева имала и додатне захтјеве које ће парламент да размотри.