latinica  ћирилица
23/12/2014 |  11:54 | Аутор: СРНА

У Јањи нападнути припадници Граничне полиције

Лице чији су иницијали Г.Н. (42) вербално је и физички напало припаднике јединице Граничне полиције БиХ у Бијељини, због чега ће против њега надлежном тужиоцу бити поднесен извјештај због кривичног дјела напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је данас да је службенике ове агенције синоћ у 21.45 часова у мјесту Јања приликом контроле путничког возила "пежо" вербално и физички напао возач Г.Н, држављанин БиХ.

Контролом возила службеници су уочили да је Г.Н. у видно алкохолисаном стању због чега су му наложили да угаси возило и да документе покаже на увид.

Вријеђајући и омаловажајући полицијске службенике Г.Н. се оглушио на њихове налоге, а потом је излазећи из возила руком по вилици ударио полицијског службеника Ћ.З.

Након тога, нападач је ухапшен, али је и другог полицијског службеника П.М. ударио руком у главу.

О догађају су обавијештени службеници Јединице за подршку и контролу Теренске канцеларије Сјевероисток Бијељина и Полицијска станица Јања који су Г.Н. спровели у Полицијску станицу Јања и гдје је приликом алкотестирања утврђена количина од 1,32 промила алкохола у крви.

Полицијски службеници Ћ.З. и П.М. су се због задобијених повреда обратили Служби хитне помоћи Дома здравља Бијељина.