latinica  ћирилица
23/12/2014 |  12:30 | Аутор: СРНА

Крестић: Увредљиве Босићеве тврдње да су интелектуалци изманипулисани

Члан Српске академије наука и умјетности академик Василије Крестић одбацио је тврдњу лидера СДС-а Младена Босића да је њега и 150 српских интелектуалаца, који су потписали петицију за очување Републике Српске, изманипуилисао предсједник Српске Милорад Додик, оцјењујући ту тврдњу увредљивом.
Академик Василије Крестић - Фото: РТРС
Академик Василије КрестићФото: РТРС

"То питање је по својој природи увредљиво, јер ко би могао на мене да утиче, ко би смио да утиче на мене. Ја то никоме не бих дозволио, нити дозвољавам било када. Мени је стало до тога да се очува Република Српска, а шта каже господин Босић - то ме апсолутно не интересује", рекао је Крестић Срни.

Он је истакао да њега само интересује судбина Републике Српске и додао да му је "мука од политичких прегањања политичара унутар Српске, који више воде рачуна о својим фотељама, него о проблему самог опстанка Српске".

"Ако господин Босић мисли да сам ја насјео, нисам насјео, него једноставно, стало ми је до онога до чега би и њему, иако је у опозицији, требало да буде стало - да чува Републику Српску", нагласио је Крестић.

Наводећи да га уопште не занима ко ће у Републици Српској сједити на кључним мјестима - да ли Босић или Додик, Крестић је истакао да га само занима судбина народа у Српској и судбина те земље.

"Нисмо ми имбецили да насједамо и да нам неко подмеће нешто, него смо ми људи зрели и знамо шта чинимо и знамо шта се догађа и забринути због тога смо написали ту петицију за очување Српске. Највећа опасност која се надвила над Републиком Српском је српска свађа, што они насједају и траже подршку оних којима није стало до Републике Српске", рекао је Крестић.