latinica  ћирилица
23/12/2014 |  13:21 | Аутор: СРНА

Пуљић: Обновити вјеру у Христа

Надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић честитао је вјерницима католички Божић и позвао их на обнову вјере у Христа, наглашавајући да прослава овог празника треба да "обнови препознатљиво лице хришћана у приватном и јавном животу, да живе из увјерења".
Врхбосански надбискуп кардинал Винко Пуљић - Фото: СРНА
Врхбосански надбискуп кардинал Винко ПуљићФото: СРНА

Пуљић је у Божићној честитки истакао да "данашње стање краде наду", да су многи изгубили радост живота, те да су у "надбискупији одлучили ићи заједно и одржати синоду под геслом - "Све обновити у Христу".

Кардинал Пуљић је нагласио да се надбискупија неће обновити ако не крене од породице, која је гнијездо живота, вјере, духовних звања и будућности цјелокупног друштва.

"Нека Божић донесе радост живота, охрабрену наду, спремнију солидарност и одважније сложно заузимање за наш опстанак и једнака права у овом друштву, које сви морамо изграђивати. Нека Исус донесе утјеху ожалошћенима, сиромашнима, онима који немају посла, који су усамљени и болесни", додао је Пуљић.

Он је пожелио вјерницима благословене божићне дане и предстојећу 2015. годину, а дјеци да им Божић донесе радост и да расту у окружењу породичне љубави и здравог друштва.

Божићну честитку, упутио је бањалучки бискуп Фрањо Комарица.

Католички вјерници прослављају Божић 25. децембра.