latinica  ћирилица
23/12/2014 |  13:26 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Подршка даљем раду Завода "Др Мирослав Зотовић"

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић посјетио је Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци гдје је, поводом традиционалне Никољданске приредбе, уручио пакетиће дјеци у Одјељењу за хабилитацију, рехабилитацију и школовање дјеце и омладине.
Недељко Чубриловић у Заводу "др Мирослав Зотовић" - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић у Заводу "др Мирослав Зотовић"Фото: СРНА

Чубриловић, који је разговарао с руководством Завода, рекао је да је оно што ради менаџмент Завода, на челу с директором Гораном Талићем, за сваку похвалу, истичући да ће Народна скупштина увијек пружати подршку оваквим установама.

"Само наше присуство данас овдје значи апсолутну подршку ономе што ради ова установа. Задовољство је да Завод успјешно ради, без обзира што знамо у каквом стању се здравство Српске данас налази", рекао је Чубриловић.

Он је рекао и да, нажалост, још постоји потреба за проширењем капацитета ове установе, за шта је неопходна подршка друштвене заједнице.

"Особе којима се овдје пружа помоћ, укључујући и дјецу, имају потребу за оваквим институцијама и да друштво брине о њима, и сви треба да се укључимо, свако на свој начин, што је више могуће", истакао је Чубриловић, наводећи да то подразумијева и финансијску подршку и из других извора.

Чубриловић је додао да је поклоне за дјецу која се налазе на рехабилитацији у Заводу обезбиједио парламент Српске.

Наводећи да је Чубриловић и раније долазио у Завод и да је пријатељ ове куће, директор Завода "Др Мирослав Зотовић" Горан Талић истакао је да Завод, као и до сада, очекује подршку институција.

Талић је рекао да даљи планови укључују стални развој, односно проширење капацитета и подизања квалитета услуга за пацијенте, као и увођење нових процедура.

Он је навео да се на рехабилитацији у Заводу "Др Мирослав Зотовић" налази око 70 дјеце. "У зависности од узраста, нека дјеца су с мајкама, а школска дјеца иду у Основну школу `Борислав Станковић`, а код нас бораве на вјежбама и терапијама", каже Талић.

Дјеца која се налазе на рехабилитацији у Заводу припремила су пригодан програм за госте.

У програму је учествовала и дјевојчица Слађана Стефановић, која је рекла да су она и њени другари програм припремали са задовољством, те да се веселе предстојећим празницима.