latinica  ћирилица
23/12/2014 |  15:58 | Аутор: СРНА

Додик: Босићева борба за фотеље надјачала патриотизам

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је за Срну да "нема сумње да је борба за фотеље у Сарајеву код предсједника СДС-а Младена Босића надјачала ионако закржљали патриотизам, те да је очигледно да му је Република Српска на маргини интересовања".
Предсједник Републике Српске, Милорад Додик - Фото: РТРС
Предсједник Републике Српске, Милорад ДодикФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише Босићеву изјаву да су потписници петиције за очување Републике Српске "насјели на причу Додика о директној угрожености Републике Српске, која се своди на то да без њега на власти нема Српске", предсједник Републике је рекао да са Босићем човјек никад није начисто - да ли је много наиван или хронично пати од одсуства политичке реалности.

"Како другачије протумачити његов напад на 150 истакнутих српских интелектуалаца и политичара који су самоиницијативно потписали петицију за очување Републике Српске и који нису као Босић изгубили патриотски осјећај за Републику Српску чим се домогао Сарајева, братства са Бакиром Изетбеговићем и Шефиком Џаферовићем, непосредним свједоком непријављеног ратног злочина над Србима", истакао је Додик.

Он је нагласио да Босић, охрабрен подршком оних којима није стало до Републике Српске, жели да вјерује да Република Српска није угрожена, покушавајући да уставну обавезу предсједника Републике и бригу за Српском назове сијањем страха или манипулацијом.

Предсједник СДС-а Младен Босић оцијенио је раније да су потписници петиције за очување Републике Српске "насјели' на причу Додика о директној угрожености Републике Српске, која се своди на то да без њега на власти нема Српске".

Коментаришући петицију, коју је потписало више од 150 јавних личности и лидера патриотских политичких организација у Србији, а којом апелују на званичнике и страначке лидере у Републици Српској да раде на њеном очувању, Босић је рекао да "Додик већ дуже сије страх да је Српска угрожена, да има унутрашње непријатеље и да су сви они који нису уз СНСД страни плаћеници".