latinica  ћирилица
23/12/2014 |  18:52 | Аутор: klix.ba

Мирза Хатић ухапшен због оружане пљачке

Мирза Хатић из Сарајева, познат по најразличитијим кривичним дјелима, али највише по рушењу крста на Златишту, ухапшен је јуче након што је опљачкао госта угоститељског објекта "Cassino" у хотелу "Holiday" и од њега отео укупно око 20.000 КМ.

Како незванично сазнаје портал Кликс, Хатић је оштећеног Ч. М. пресрео у ходнику објекта те од њега узео уновац у разним апоенима, али и накит који је имао код себе.

Случај је полицији пријавио оштећени, који је испричао како су га напала четири разбојника око 16 сати у ходнику објекта "Cassino" који се налази у хотелу "Holiday", улица Франца Лехара.

Наводно, разбојници су пријетећи пиштољима од њега отели торбицу са новцем, мобилним телефоном и прстен од бијелог злата са дијамантом, а затим побјегли у непознатом правцу.

Радећи на расвјетљавању овог кривичног дјела, полицајци су пронашли и ухапсили Мирзу Хатића (27) из Сарајева због сумње да је починио разбојништво.

Обавијештен је тужилац Кантоналног тужилаштва у Сарајеву, а Хатић је предат у Одсјек за задржавање особа лишених слободе МУП-а Кантона Сарајево.

Полиција ради на расвјетљавању и документовању криминалних активности наведених особа, као идентификацији и проналаску осталих извршилаца.