latinica  ћирилица
24/12/2014 |  16:22 | Аутор: РТРС

Хуманитарно вече у Бањалуци "С љубављу храбрим срцима"

Већ пету годину Кабинет предсједника Републике организује донаторско вече "С љубављу храбрим срцима" с циљем прикупљања новчаних средстава како би се на тај начин пружила помоћ онима којима је заиста потребна.

Ове године помоћ је намијењена изградњи родитељске куће за дјецу из Српске обољелу од малигних болести за коју је неопходно 800.000 КМ.

На Тргу Републике у 20 часова почеће хуманитарни концерт а на хуманитарној линији у току донаторске вечери јављаће се и музички гости Романа, Дадо Глишић, Јелена Томашевић, Жељко Самарџић, Владо Георгијев и Милиграм који ће и својом пјесмом са Трга Републике позвати све да позивом на број 1458 донирају једну марку за изградњу Родитељске куће.

Одјељењу дјечије хематоонкологије у Универзитетској Болници Клинички центар Бањалука тренутно се лијечи седамнаесторо дјеце обољеле од малигних болести. На праћењу и терапији одржавања се налази 34 дјеце. Укупан број лијечених у посљедњих 10 година је 178. Један од проблема са којима се родитељи сусрећу је и немогућност боравка уз болесно дијете. Малишани који примају треапију и чекају оздрављење, изградњом родитељске куће суморне болничке зидове замијенили би амбијентом који би и њима и родитељима значио више од подршке

Из Кабинета предсједника Републике Српске уплаћено је 350.000 марака, а Влада Републике Српске одобрила је 50.000 марака за изградњу родитељске куће у Бањалуци.

Изградња родитељске куће људе добре воље укључује у исту битку којој је крајни циљ оздрављење и срећно дјетињство малишана. Родитељи живе за дан када ће њихово дијете оздравити.

Вечерас сви заједно имамо шансу тај дан учинити ближим и стварним.