latinica  ћирилица
12/01/2015 |  16:38 | Аутор: СРНА

Кебо: Моја фамилија и ја нећемо исламску државу

Потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо рекао је да је реаговање СДА на његово изношење доказа о ратним злочинима над Србима израз страха и немоћи.

"Они мисле да ће ме испрепадати, а ја видим да су они испрепадани. Они ништа не говоре о самом предмету", изјавио је Кебо.

Према његовим ријечима, на ИСИЛ-овски начин се позивају људи на његов и линч његове породице.

"Хоће шеријатску државу. Моја фамилија и ја нећемо исламску шеријатску државу. Хоћу БиХ онакву како се народи договоре", нагласио је Кебо, додавши да је у ФБиХ потпуно медијски изолован.

Кебо је поручио да то што он ради није дневна политика и није окренуто према бошњачком народу и исламу.

"Онај ко је клао није муслиман и Бошњак. Ислам то не признаје. Ја сам доказе о ратним злочинима доставио да би заштитио већину од нечега што су радили појединци. Хоћу да дам примјер и другима да то ураде", истакао је Кебо.

Коментаришући оптужбе из СДА да покушава да заустави формирање структуре власти у БиХ и да дестабилизује договорене коалиције, Кебо поручује да је спреман да добровољно оде у затвор, односно да се склони са функције потпредсједника ФБиХ да им, како је рекао, не смета у прављењу коалиција и власти.

Он истиче да данашње саопштење СДА не заслужује никакав одговор и да нема времена да се бавим текстовима који на најгрубљи начин вријеђају личност.

"Мени је у овом тренутку важније да припремим документа за главног тужиоца БиХ, јер је он тај који процјењује да ли је шта валидно или није. Синоћ сам добио нови пакет докумената о ратним злочинима и подјелио сам то на три стране уколико би неко покушао да ради нешто нечасно, тако да ће увијек бити неко ко ће их изнијети на видјело", рекао је Кебо.

Уколико добије дозволу тужиоца да нека документа објави у јавности, Кебо је рекао да је спреман да то и учини.

СДА је у данашњем саопштењу осудила "лажи и подметања која упорно врши одлазећи потпредсједник Федерације БиХ Мирсад Кебо према истакнутим командантима Армије БиХ и функционерима из врха ове странке".

"Иако су његове гнусне лажи и јефтине конструкције већ јавно раскринкане, Кебо и његови ментори не посустају. Губећи функцију и моћ, Кебо губи задње остатке људске и патриотске части, постајући послушник обавјештајно-политичких центара који желе зауставити формирање структуре власти у БиХ, дестабилизовати договорене коалиције, а тиме и прилике у земљи", наводи се у саопштењу СДА.

Повезане вијести:
Мирсад Кебо за РТРС: Вођа радикализма у БиХ је Бакир Изетбеговић (ВИДЕО)