latinica  ћирилица
19/01/2015 |  14:07 | Аутор: СРНА

Сутра киша, на планинама снијег

У Републици Српској и ФБиХ сутра се очекује облачно вријеме са кишом у већини подручја, а на планинана са снијегом, саопштили су метеоролози.

У Републици Српској ујутру ће бити облачно, од централних предјела до југа биће слабе кише, а на сјеверу углавном суво. Током дана киша ће се ширити од југа ка осталим предјелима. На југу и југозападу поподне ће киша поново јачати и локално ће бити обилнијих падавина.

Најмање падавина ће бити у Семберији. Сусњежица и снијег ће падати на вишим планинама.

Вјетар ће бити слаб источни и југоисточни, у Херцеговини умјерен југо, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха биће од нула до четири, на југу до девет, а дневна од четири до девет, на југу до 12 степени Целзијусових, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Иван-седло, Чемерно и Гацко један, Калиновик два, Мраковица и Невесиње три, Бугојно, Хан Пијесак, Рудо и Вишеград четири, Бихаћ, Јајце, Сарајево и Мркоњић Град пет, Горажде, Градачац, Купрес, Ливно, Приједор, Соколац, Тузла, Нови Град и Србац шест, Бањалука, Бијељина, Дрвар, Мостар, Сански Мост, Сребреница, Зеница, Билећа, Фоча и Рибник седам, Добој и Требиње осам, Столац девет, те Чапљина 10 степени Целзијусових.