latinica  ћирилица
19/01/2015 |  16:05 | Аутор: СРНА

Зворник - За студентске стипендије планирано 140.000 КМ

Општина Зворник расписала је конкурс за додјелу стипендија редовним студентима за школску 2014/2015. годину, за шта је из буџета планирано 140.000 КМ, саопштено је данас из локалне управе.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

 За стипендију могу да конкуришу студенти са просјеком оцјена већим од 8,50, као и студенти прве године који су носиоци "Вукове дипломе" из средње школе, студенти слабог материјалног стања, те дјеца погинулих бораца и ратних војних инвалида од прве до четврте категорије.

На конкурс се могу пријавити редовни студенти који имају стално мјесто пребивалишта на подручју општине Зворник, студирају на факултетима у Републици Српској, Федерацији БиХ или Србији, а нису обнављали ниједну годину студија, они који не примају стипендију од другог даваоца, који имају просјек оцјена изнад седам и студенти прве године који су у средњој школи имали просјек већи од четири.

Стипендије ће бити додијељене свим студентима прве године који су носиоци "Вукове дипломе", студентима са просјеком већим од 8,50 који се пријаве на конкурс и испуњавају услове конкурса, те студентима без оба родитеља и студентима са хендикепом.

Преостала средства биће распоређена према одлуци начелника општине, а на приједлог Комисије за стипендије.

Висина стипендије је 100 КМ мјесечно током 10 мјесеци за студенте са просјеком већим од 8,50, студенте прве године носиоце "Вукове дипломе", студенте без оба родитеља и студенте са хендикепом.

Износ стипендије и број рата за остале категорије биће утврђени на основу броја предатих пријава и расположивих средства за стипендирање.

Конкурс је објављен на огласној табли општине Зворник и у свим мјесним канцеларијама на подручју ове општине и биће отворен до 18. фебруара.