latinica  ћирилица
20/01/2015 |  07:25 | Аутор: Б92

Пролаз Вознијацки и Цибулкове, пораз Скјавоне

Данска тенисерка Каролина Вознијацки савладала је Тејлор Таунзенд са 7:6 (7-1), 6:2 у првом колу Аустралијан опена.

Млада, 18-годишња Американка пружила је јак отпор Вознијацки у првом сету, успјела је да надокнади брејк заостатка и да агресивном игром одржава резултатску равнотежу.

Међутим, Таунзенд је имала неколико пропуста на мрежи, а Каролина је у тај брејку подигла ниво игре и убједљиво славила са 7-1.

Таунзенд се држала на почетку другог сета, али је умор стигао Американку, па је Каролина релативно лако славила и заказала дерби другог кола са Викторијом Азаренком.

Марина Ераковић водила је са 4:1 против Гарбиње Мугурусе у првом сету, али се Шпањолка разиграла и до краја изгубила само један гем – 7:5, 6:0.

Данијела Хантухова, полуфиналистикиња из 2008. године, побиједила је Саисаи Женг са 6:4, 6:4, и играће управо са Мугурусом. Дан није био успешан за Кинескиње, пошто су поразе доживјеле и Шуаи Женг и Ђије Женг.

Домоника Цибулкова, прошлогодишња вицешампионка, изгубила је први сет од Кирстен Флипкенс, али је успјела да преокрене и да обезбиједи окршај са Пиронковом. Хедер Вотсон се разболела и није могла озбиљно да се супротстави Бугарки, која је побиједила са 6:4, 6:0, а Американка Коко Вандевег декласирала је Франческу Скјавоне 6:2, 6:2 и тако је нанијела Италијанки седми узастопни пораз на старту Гренд слем турнира.

Саманта Стосур се осам гемова мучила са необичним стилом игре Монике Никулеску, али је побиједила са 6:4, 6:1.