latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:02 | Аутор: РТРС

Коловози мокри и клизави

У Републици Српској и Федерацији БиХ возила саобраћају по мокрим и клизавим коловозима, а на дионицама у вишим предјелима и преко превоја могућа је поледица.

У котлинама и дуж ријечних токова видљивост је смањена због магле, а на појединим дионицама и до 50 метара, посебно на подручју Приједора, Мркоњић Гарда, Шамца, Модриче, Добоја и Фоче, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз, посебну на дионицама Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека, Језеро - Ново Село, Кнежево - Угар, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи -Цапарде.

Због радова на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци на снази је обустава саобраћаја током које се саобраћај преусмјерава на привремену обилазницу у непосредној близини.

На дионици магистралног пута Карановац - граница Републике Српске/Федерације БиХ /Угар/ у мјесту Бочац због активираног клизишта возила саобраћају једном коловозном траком, уз постављену сигнализацију.

Због клизишта на дионицама регионалних путева Укрина - Горња Вијака и Карановац-Митровић возила саобраћају једном коловозном траком.

У Федерацији БиХ магла смањује видљивост на подручју Бугојна, Кисељака, Ливна, Гламоча, Грахова, на путним правцима Чапљина - Столац - Неум, Рипач -Врточе, Кључ - Петровац, Петровац - Дрвар, као и на подручју Тузланског кантона.

Учестали су и одрони камења на коловоз, посебно на дионицама кроз усјеке, а због клизишта обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Симин Хан-Калесија у Бабајићима.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.