latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:07 | Аутор: СРНА

УИО БиХ: Данас истиче рок за уплату акцизне разлике

За сва лица која се баве прометом цигарета и дувана данас истиче рок за уплату разлике обрачунате и већ уплаћене акцизе на залихе које су пописали на почетку ове године, саопштено је из Управе за индиректно опорезивање БиХ
Управа за индиректно опорезивање БиХ - Фото: архив
Управа за индиректно опорезивање БиХФото: архив

Обавеза уплате разлике акцизе односи се и на све увознике и произвођаче дуванских прерађевина за све неискориштене акцизне маркице преузете од УИО до 31. децембра, 2014. године.

"Разлика обрачунате и већ уплаћене акцизе на залихе дувана и дуванских прерађевина, те преузетих, а неискориштених акцизних маркица до 31. децембра 2014. године уплаћује се на јединствени рачун УИО у складу са одлуком о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете и износ акцизе на дуван за пушење за ову годину, коју је усвојио Управни одбор УИО", наводи се у саопштењу.

На званичној веб страници УИО БиХ http://www.uino.gov.ba/ налазе се детаљна упутства.

Дуванске прерађевине за које је плаћена разлика акцизе у складу са одлуком о утврђивању посебне и минималне акцизе на цигарете и износ акцизе на дуван за ову годину могу се продавати до истека залиха по новим малопродајним цијенама, које морају бити истакнуте на видном мјесту малопродајног објекта.