latinica  ћирилица
20/01/2015 |  08:25 | Аутор: РТРС

Облачно са слабом кишом

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити облачно вријеме са слабом кишом, а на планинама ће падати слаб снијег
киша - Фото: ТАНЈУГ
кишаФото: ТАНЈУГ

Јутро ће бити облачно, а током дана подручје захваћено кишом ће се ширити од југа ка осталим предјелима. Најмање падавина ће бити у Семберији и на истоку, а сусњежица и снијег ће падати на вишим планинама, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар слаб до умјерен, углавном, јужни и југоисточни. Највиша дневна температура од четири до девет, на југу до 12 степени Целзијуса.

Температура у 7.00 часова: Бјелашница минус три степена, Козила-Клековача и Источни Дрвар минус два, Соколац минус један, Хан Пијесак, Дрвар и Купрес нула, Рибник, Мркоњић Град и Чемерно један, Рудо, Калиновик, Невесиње, Бихаћ, Бугојно и Иван-седло два, Јајце, Ливно, Сански Мост, Сарајево, Вишеград, Мраковица, Кнежево и Гацко три, Фоча, Сребреница, Тузла и Зеница четири, Градачац, Приједор, Добој, Градишка, Нови Град и Билећа пет, Бањалука, Бијељина, Србац и Зворник шест, Мостар и Столац седам, Љубиње, Чапљина и Требиње осам степени Целзијуса.

У протекла 24 часа највише кише пало је у Гацку - 32 литра по метру квадратном, затим у Невесињу 27, Билећи 26, Чемерну 24, Требињу 21, Калиновику и Стоцу 12, Чапљини и Иван-седлу 11, Тузли 10, Фочи пет, Бијељини три и друго.

Висина снијега у 7.00 часова: Бјелашница 78 центиметара, Хан Пијесак и Купрес 17, Чемерно 10, Источни Дрвар пет, Соколац три, Калиновик два центиметра.