latinica  ћирилица
20/01/2015 |  11:11 | Аутор: СРНА

Подземне воде поплавиле путеве у Требињу, водостаји ријека у РС у опадању (ВИДЕО)

Водостаји свих већих ријека у Републици Српској су у опадању и нема опасности од изливања.

Једино су се на подручју Требиња, подземне воде излиле и угрозиле локалне путеве. Према садашњем стању, ниво подземних вода још благо расте.

Подземне воде излиле су се у Петровом пољу и на подручју села Кремени До. Преплављени су локални путеви, а уколико ниво настави да расте, плављење пријети и локалном путу за Буговину.

На подручју добојске регије водостаји ријека су у стагнацији или опадању, осим ријеке Саве, гдје је у благом порасту, саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Водостај Саве у Броду у 6.00 часова је износио 489 центиметара, док се редовна одбрана од поплаве уводи на коти од 730 центиметара.

Водостај ријеке Босне у 6.00 часова био је 230 центиметара и мањи је за 10 центиметара у односу на јуче.

Водостај Врбаса је у опадању више од пола метра и јутрос у 6.00 часова износио је 269 центиметара, што је 19 центиметара више од коте редовне одбране од поплаве.

На подручју Источног Сарајева и општине Фоча водостаји свих ријечних токова су у опадању и тренутно нема опасности од излијевања.

У Требињу је непроходан локални пут за Веља Гору и Увјећу.

С обзиром на временску прогнозу, у наредним данима треба очекивати варирање водостаја у Републици Српској.

Из Републичке управе Цивилне заштите истичу да прате ситуацију и предузимају све мјере из своје надлежности и грађане подсјећају да позивом на број 121, који је бесплатан, на најбржи начин могу добити њихову помоћ и асистенцију.