latinica  ћирилица
20/01/2015 |  11:42 | Аутор: Б92

Београд- Евакуисан Медицински факултет, киселина неутралисана

Надлежне градске службе за ванредне ситуације неутралисале су хлороводоничну киселину, која се разлила у лабораторији Медицинског факултета у Београду што је током пријеподнева условило евакуацију педесетак студената.

Токсиколози Градског завода за јавно здравље који су изоловали узорак разливене течности су утврдили да је ријеч 37-процентној хлороводичној киселини и да нико од студената није претрпио посљедице.

Начелник београдске Управе за ванредне ситуације Раде Милошевић потврдио је да је било евакуисано педесетак студената са другог спрата зграде, да нико од њих није повријеђен и да је ситуација брзо нормализована, преносе београдски медији.

"Припадници ватрогасно спасилачких јединица одмах су уз помоћ специјалног апарата неутралисали течност. Нема повређених, а екотоксиколошке јединице Градског завода за јавно здравље су утврдиле о чему је реч", рекао је Милошевић.

До разливања хлороводоничне киселине дошло је у Кабинету за патолошку физиологију, а током интервенцији било је ангажовано седам ватрогасних возила са 22 припадника ватрогасно спасилачких јединица.