latinica  ћирилица
20/01/2015 |  13:59 | Аутор: СРНА

Сутра облачно са кишом

У Републици Српској и ФБиХ сутра ће бити облачно са кишом, интензивнијом на југу, а на планинама са сусњежицом и снијегом, саопштили су метеоролози.
Облачно вријеме са кишом - Фото: илустрација
Облачно вријеме са кишомФото: илустрација

Јутарња температура ваздуха биће од један до шест, на југу до девет, а највиша дневна од четири до 11, на југу до 13 степени Целзијуса.

Ујутру ће бити облачно и преовлађујуће суво вријеме, али треба рачунати мјестимично на слабу повремену кишу или росуљу посебно на западу и сјеверу.

Од југа до горњег Подриња на истоку  чешћа слаба до умјерена киша, а од централних предјела до истока и сјевероистока суво уз промјењиву облачност, саопштено је из Хидрометеоролошког завода Републике Српске.

Вјетар ће бити слаб до умјерен, углавном источног и југоисточног смјера, саопштено је из Федералног хидрометеоролошког завода.

У БиХ данас је било облачно вријеме, у већем дијелу земље је падала киша, а на планинама и снијег.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус три, Чемерно и Купрес три, Гацко, Невесиње, Калиновик и Иван-седло четири, Рудо, Бихаћ, Бугојно, Дрвар, Ливно и Сански Мост пет, Хан Пијесак, Мраковица, Мркоњић Град, Нови Град, Србац, Градачац, Јајце и Приједор шест, Билећа, Фоча, Бањалука, Зеница и Зворник седам, Вишеград, Бијељина, Добој, Мостар, Соколац, Сребреница и Тузла осам, Чапљина десет и Требиње 11 степени Целзијуса.