latinica  ћирилица
20/01/2015 |  16:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Приштина би да заврши питање имовине прије дијалога

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је Србија успјела да се избори за коректно тумачење међународне заједнице за комбинат "Трепча", а да Приштина жели да заврши све у вези са имовином и прије него што се та тема отвори у Бриселу.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Вучић је, коментаришући изјаву потпредсједника косовске владе Хашима Тачија да је кобинат "Трепча" ковоско благо и да о томе неће да се преговара рекао да је он за разлику од Тачија спреман за разговор и дијалог.

- Ми смо спремни да разговарамо и да идемо на дијалог. За сада том великом лидеру то изгледа није прошло, видјећемо како ће бити у будућности. Ми ћемо свакако ићи у Брисел да разговарамо. Ми од дијалога да бјежимо нећемо, рекао је Вучић.

На констатацију да звучи као да је Србија добила подршку међународне заједнице, Вучић је рекао да јесте разговарао са представницима Квинте, али да то није било у смислу подршке међународне заједнице.

- Успјели смо да се изборимо за нешто што је нормално.То није питање подршке међународне заједнице, то је питање коректног тумачења ситуације у којој смо се нашли, истакао је.

Додао је да питање имовине још није отворено у Бриселу, а да је Приштина жељела и прије тога да заврши све што се тога тиче.

- Ако заврше без наше сагласности скијалиште у Брезовици, Трепчу, Газиводе, извините шта нам остаје...ако ти велики лидери кажу да неће преговарати онда се неће појавити у Бриселу, а плашим се да ће како знају и умију да трче до Брисела, закључио је Вучић.