latinica  ћирилица
20/01/2015 |  16:54 | Аутор: Б92

Звезда излаже аргументе жалбе пред судом у Милану

Представници Црвене звезде у уторак ће изложити своје аргументе поводом жалбе на казну за инциденте уочи утакмице Евролиге против Галатасараја у Истанбулу.

Саслушање ће бити одржано пред Комисијом другостепеног дисциплинског суда Евролиге у Милану, а осим адвоката клуба, интересе Звезде заступаће Мирко Павловић и Милош Нинковић, јавиле су Новости, а пренио Б92.

Павловић и Нинковић су били 21. новембра са екипом на Босфору када је уочи утакмице два тима у оквиру Евролиге убијен навијач Звезде Марко Ивковић.

На основу раније приложене документације, али и излагања и сведочења, дисциплински судија Патрик Гранжан накнадно ће донијети одлуку о жалби на новчану казну од 50.000 евра, али и већ одиграну утакмицу без публике на крају прве фазе, против Лаборал Куче у "Пиониру". На питање да ли би усвајање жалбе значило и финансијску одштету за меч пред празним трибинама, у овом тренутку нема одговора.

Новчани дио казне још није уплаћен, имајући у виду да је у току одлучивање о Звездиној жалби, тако да није позната ни судбина инцијативе клуба да се новац уплати породици убијеног Ивковића.