latinica  ћирилица
20/01/2015 |  16:56 | Аутор: СРНА

Цвијановић-Хенеси: Подршка европским интеграцијама, уз уважавање Дејтона

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је данас у разговору са шефом Канцеларије Савјета Европе у БиХ Мери Ен Хенеси да је Влада Српске опредијељена за активну подршку процесу европских интеграција, уз пуно уважавање Дејтонског споразума.
Жељка Цвијановић и Мери Ен Хенеси - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Мери Ен ХенесиФото: СРНА

Цвијановићева је истакла да је Република Српска отворена за конструктивне приједлоге који доприносе економској и социјалној стабилности и унапређењу регионалне сарадње, уз јасно дефинисане надлежности, обавезе и одговорности у реализацији свих реформских циљева.

Премијер Српске је упознала шефа Канцеларије Савјета Европе у БиХ о стратешким циљевима Владе Српске и реформским мјерама предвиђеним Економском политиком за 2015. годину, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

На састанку је разговарано о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ, са освртом на динамику формирања власти након општих избора у БиХ.

Саговорници су размијенили мишљење и о актуелној иницијативи ЕУ за БиХ којом се у фокус дјеловања стављају социјалне и економске теме.