latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:03 | Аутор: РТС

Србија: Ланчани судар, пет тешко повријеђених

Седам особа је повријеђено, а пет теже у ланчаном судару на ауто-путу Београд–Скопље у Грделичкој клисури, код Предејана. Обустављен саобраћај на том дијелу пута.

Седморо повријеђених примљено је у Ургентни центар у Лесковцу, док је дио пацијената транспортован у Ниш, јавља дописник РТС-а.

Дежурни љекар у Ургентном центру Опште болнице у Лесковцу Томислав Грујевски каже да се за сада не зна какве су природе повреде, јер су пацијенти послати на снимања.

- Тешка саобраћајна несрећа догодила се око 15 сати у близини Мотела 'Предајане', а екипе су још на терену, речено је Танјугу у врањској саобраћајној полицији.

Према наводима очевидаца, ланчани судар се догодио када је камион који је долазио из правца Лесковца скренуо на супротну страну коловоза, ударио у комби, затим у камион који је превозио трупце, одбио се и продужио даље.

Аутомобил "бе-ем-ве" који је долазио из супротног правца ударио је у камион и подвукао се испод њега, а на њих је потом налетјело још једно возило.

"'Бе-ем-ве' је у потпуности смрскан", рекао је један свједок удеса и додао да су у њему били заробљени једна жена и дијете којима су у помоћ притекли ватрогасци и љекари хитне помоћи.

На место удеса је дошло пет екипа хитне помоћи и неколико ватрогасних екипа.

Саобраћај је у прекиду за теретна возила и аутобусе, док се путничка возила преусмјеравају на алтернативан правац стари пут Предајане - Владичин Хан.

Из МУП-а апелују на возаче да поштују инструкције и упутства која им дају припадници саобраћајне полиције на лицу мјеста.