latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:06 | Аутор: ТАНЈУГ

Лондон: Лажна узбуна због бомбе

Лондонска полиција је данас саопштила да у сумњивом пакету пронађеном у Ситију, централном дијелу британске пријестонице у којем се налазе сједишта свих значајних финансијских установа, није пронађен експлозив.

Због сумњивог пакета су накратко биле блокиране улице Лондон вол и Моргејт, али је саобраћај поново успостављен пошто је полиција утврдила да у пакету нема ничег сумњивог, пренијела је агенција АФП.

Полиција је раније на Твитеру објавила: "Због пронађеног сумњивог пакета ограђено је подручје у непосредној близини метро станице Моргејт. На лицу мјеста се налазе полицајци".

Поједини корисници друштвених мрежа, који су се налазили у близини мјеста гдје је пронађен пакет, навели су да је полиција од њих затражила да не напуштају своје канцеларије.

Директор британске обавјештајне агенције МИ5 Ендрју Паркер је овог мјесеца упозорио да се Британија суочава са "упорним и све интензивнијим" пријетњама радикалних исламиста, који се враћају из Сирије и планирају нападе у Британији "са великим бројем жртава".