latinica  ћирилица
20/01/2015 |  18:18 | Аутор: РТРС

Одредом Ел Муџахид командовао војни врх тзв. Армије БиХ (ВИДЕО)

И вечерас ексклузивно објављујемо наводе из докумената о злочинима над Србима, али и злочиначкој јединици Ел Муџахид, које потпредсједник ФБиХ Мирсад Кебо већ данима доставља Тужилаштву БиХ. Оно што је данас у свијету познато као генератор тероризма, у БиХ су током рата били доброчиниоци који су допремали оружје и ратнике муџахедине под маском хуманитарне помоћи, доказује документација одлазећег потпредсједника Федерације БиХ Мирсада Кебе.

Мирсад Кебо ће сутра у 12 часова бити у Тужилаштву БиХ, али у међувремену већ данима доставља хиљаде и хиљаде страница, од којих многе носе у наслову назив Службена тајна или строго повјерљиво.

Из хиљада страница, вечерас објављујемо документе о доласку муџахедина у БиХ и наоружавању муслимана БиХ у организацији земаља спонзора тероризма, али и документе који неспорно показују да је војни врх Армије БиХ командовао одредом Ел-муџахид.

Одред Ел муџахид био је под директном командом Расима Делића и то показује Делићева наредба о формирању и мобилизацији одреда. Наредба о похвали муџахедина за, како стоји, изванредне резултате на подручју Зенице и Возуће, гдје су одсијецали главе заробљеницима, такође од команданта тзв. Армије БиХ, говори да је био упућен и у начин на који алахови ратници оперишу.

Долазак муџахедина, како је објашњено у документу кризног штаба муслимана из Хрватске- “Ради допремања хуманитарне помоћи“ обављан је преко Мерхамета уз потпис муфтије загребачког, Шевке Омербашића. Или као новинара преко везе Минхен-Милано у организацији Абдулахима Мактоуфа.

Истрага НАТО-а о 20 хуманитарних организација акредитованих од УНХЦР-а које су дјеловале у БиХ, показала је и како су наоружавани.

У најмање два случаја “Организације за помоћ земљама трећег свијета“, и Иранског црвеног полумјесеца стоји да су биле маска за допремање оружја. За ИГАСЕ, као и МИИМ да су биле под покровитељстом или инфилтриране од стране муџахедина.

Њихова улога у рату у БиХ, видљива је из рачуна о испорукама. Само у једном документу о набавци преко Агенције за помоћ земљама трећег свијета-а наведено је: 20 хиљада калашњикова, 15 милиона метака, 16 хиљада ракета и минобацачких граната. Други списак садржи, између осталог, противавионске ракете “Стрела и игло“ вриједности око 30 милиона марака. Човјек за контакт у већини случајева је Хасан Ченгић. У једном документу видљиво је да је наручилац оружја и то за 18 милиона марака, лично Алија Изетбеговић .

Оружје је, како показују документи, контиунирано набављано током рата, уз сагласност сусједа Хрватске и Словеније, преко чијих територија је вршен транспорт. Да су организације са њиховим акредитацијама служиле за долазак муџахедина и допремање оружја, знали су у и УНХЦР али и владама запада. У извјештају НАТО наведено је да је Клинтонова администрација задржала помоћ вриједну 200 милиона долара преко УНХЦР-а, док се не увјере да су Иранци напустили земљу.