latinica  ћирилица
20/01/2015 |  20:12 | Аутор: СРНА

Иванић: Формирање власти до средине фебруара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Младен Иванић увјерен је да ће БиХ до половине фебруара имати формирану власт и да ће то бити најбржи и најефикаснији начин успостављања власти у БиХ од потписивања Дејтонског споразума.
 - Фото: СРНА
Фото: СРНА

На пријему који су чланови Предсједништва БиХ организовали у част делегације Међународне демократске уније /ИДУ/ која је у посјети БиХ, Иванић је рекао да је конференција ИДУ која се одржава у Сарајеву значајна за БиХ и нека врста знака да БиХ од земље која је била објекат међународне интервенције полако постаје субјекат међународних односа.

- Ми као чланови Предсједништва БиХ одлучни смо да у наредне четири године оде пуно више позитивних информација из БиХ него што је до сада био случај, рекао је Иванић.

Предсједавајући ИДУ Џон Ки захвалио је властима БиХ што су омогућиле да ова велика организација странака десног центра из цијелог свијета у Сарајеву одржи засједање.

Он је нагласио да су представници ове асоцијације на ранијим конференцијама већ подржавали БиХ у економском смислу.

- ИДУ чини 71 политичка партија из 63 земље, подсјетио је Ки који је и премијер Новог Зеланда.

Међународна демократска унија као кровна организација која окупља народне странке из цијелог свијета, данас и сутра засиједа у Сарајеву.

Домаћини састанка су ПДП и СДА, странке из БиХ које су пуноправне чланице ове глобалне организације.

На засједању, на коме учествују представници више од 30 земаља свијета, између осталог, говори се о позицији БиХ на њеном европском путу.