latinica  ћирилица
21/01/2015 |  07:42 | Аутор: РТРС

Магла смањује видљивост

Магла јутрос смањује видљивост од 70 до стотину метара на подручју Мркоњић Града, Модриче, Лончара, Дервенте, Добоја, Сарајева, Кнежева, Фоче, Зворника и Власенице.

Кроз Федерацију БиХ магла смањује видљивост на дионицама путевима Сарајево - Тузла - Орашје, Тузла - Бијељина, Купрес - Шујица, Оџак - Брод и Каоник - Кисељак.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске наводе да се саобраћај у већини крајева одвија по мокрим и клизавим коловозима.

Возачима се савјетује да вожњу прилагоде условима на путу, те да због учесталих одрона спорије возе и на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

Одрона има на путним правцима Добро Поље - Миљевина - Брод на Дрини, Бањалука - Теслић, Мркоњић Град - Црна Ријека и Језеро - Ново Село, Кнежево - Угар, Братунац - Скелани, Љубовијски мост - Дрињача и Шековићи - Цапарде.

И даље је на снази обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Костајница - Козарска Дубица у мјесту Вриоци. За вријеме обуставе возила се преусмјеравају на привремену обилазницу у непосредној близини.

У мјесту Бочац, на дионици магистралног пута од Карановца према Угару, на граници Републике Српске и Федерације БиХ, због активираног клизишта, возила саобраћају једном траком.

Једном траком возила саобраћају и на регионалним путевима Укрина - Горња Вијака и Карановац - Митровић.

Због изласка грађевинских машина и возила ангажованих на изградњи аутопута Бањалука - Добој измијењен је режим саобраћаја на дионицама магистралних путева Шешлије - Јоховац и Јоховац - Руданка.

Саобраћај је и даље обустављен у Бабајићима, на дионици магистралног пута Симин Хан - Калесија. У функцији је обилазница преко Дубрава.

На граничним прелазима нема дужих задржавања.

Из АМС подсјећају да је већ дуже вријеме у употреби посебан број "возачке солидарности" 066/823-000 на који возачи могу да пошаљу СМС поруку и обавијесте дежурне раднике Информативно-диспечерског центра о ванредним застојима, саобраћајним незгодама или другим проблемима на путу.

И даље траје кампања "Стоп алкохолу на точковима" чији је циљ да се повећа ниво безбједности саобраћаја у Републици Српској смањењем броја возача који у саобраћају учествују под дејством алкохола.