latinica  ћирилица
21/01/2015 |  08:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Настављено суђење Ивановићу и још четворици Срба

У Основном суду у сјеверном дијелу Косовске Митровице настављено је суђење лидеру Грађанске иницијативе СДП Оливеру Ивановићу и још четворици Срба.

Данашњим суђењем почео је доказни поступак, а у току дана, како је најављено, планирано је саслушање главног свједока оптужбе, који терети Ивановића за догађаје из априла 1999. године, јавља Танјуг.

"Ово је готово најважнији дан суђења када је у питању Ивановић, одбрана је спремна у потпуности,"- рекао је један од Ивановићевих бранилаца адвокат Љубомир Пантовић.

У судници се, поред родбине и пријатеља оптужених Ивановића и још четворице Срба, налазе бројне новинарске екипе и начелник косовскомитровичког Округа Васо Јелић.

Оливер Ивановић оптужен је да је на Косову починио кривично дјело ратног злочина над цивилним становништвом 1999. године, а запријећена казна за ово дјело је од пет година до доживотне робије.

Осталу четворицу Срба - Драгољуба Делибашића, Илију и Небојшу Вујачића и Александра Лазовића оптужница терети за убиство и покушај убиства.

Сва петорица оптужених Срба изјаснила су се да нису криви за дјела која су им стављена на терет.