latinica  ћирилица
21/01/2015 |  09:28 | Аутор: Б92

Мишковић остао без Најка

Спортски бренд Најк више није под капом Делта спорта, пишу Вечерње новости.

Послије више од 20 година заступања овог бренда, Делта спорт и Најк нису успјели да постигну договор о наставку сарадње.

Да ће компанија Мирослава Мишковића изгубити заступништво свјетски познатог спортског бренда наговјештавало се још прошлог љета. Према неким најавама, главни заступник Најк опреме у Србији биће компанија Спорт тајм, чији су власници Борислав и Драган Станојловић. Њихова фирма је крајем љета тражила менаџере, продавце, директоре. Борислав Станојловић власник је ланца спортских радњи Спорт вижн.

Компанија Делта спорт, којој је заступање бренда Најк била основна дјелатност, због изостанка договора стављена је у стање мировања - кажу у овој компанији. Већи дио запослених премјештен је у друге дијелове Делтиног система, а остали у компанију које су преузеле дијелове досадашњег бизниса Делта спорта.

Најк је, иначе, посљедњи бренд чији је Делта спорт био генерални заступник, а у међувремену је заступништво бројних  брендова преузеле компаније Ритејл груп Балканс, која послује у оквиру групације из Саудијске Арабије.

- Престанак сарадње са компанијом Најк не значи гашење Делта спорта - истичу у Делта холдингу, и додају, да су у константној потрази за познатим свјетским брендовима које ће довести на српско тржиште. 

Делта спорт је био главни заступник и дистрибутер бренда Најк не само у Србији, већ и у појединим земљама Балкана, али и у Русији и свим земљама бившег Совјетског Савеза. Делта је заступањем успјела да толико повећа продају спортске опреме Најк и да је изједначе с опремом Адидас, који је био неприкосновен на овом тржишту, наводе медији.