latinica  ћирилица
21/01/2015 |  10:03 | Аутор: РТРС

Трезеге окончао каријеру (ВИДЕО)

Некадашњи француски репрезентативац Давид Трезеге (37) одиграо је своју посљедњу службену утакмицу.
Давид Трезеге - Фото: Beta/AP
Давид ТрезегеФото: Beta/AP

Сезону је завршио у индијском Пуне Ситyју те објавио како одлази у пензију, преноси портал Goal.com.

"Мислим да је било доста, вријеме је да почнем размишљати о пензији", казао је Трезеге након што је завршила сезона у индијској ИСЛ лиги. Трезегуе је одиграо девет утакмица у дресу Пуне Цитyја и забио два гола.

Подсјећамо, каријеру је започео у аргентинском Платенсеу, а 1995. године стиже у Монацо за који је до 2000. одиграо 38 утакмица и забио 24 гола. Услиједило је одлазак у Јувентус који га је платио 23 милијуна евра, а у Торину се задржао пуних 11 сезона и стекао статус једне од легенди клуба. За стару даму је одиграо 318 утакмица и забио 171 гол, двапут је освојио Серију А, био и најбољи стријелац лиге.

Затим је наступао за шпански Херкулес, Банијас из Уједињених Арапских Емирата, а потом се вратио и у Аргентину. За Ривер Плате је играо од 2012. до 2014. те у 35 наступа забио 16 голова. Већ је тада најављивао повлачење из фудбала, али одлучио се прихватити понуду Њуелс Олд Бојса за које је на 24 утакмица забио седам голова.

Посљедњи клуб био му је индијски Пуне Сити у новооснованој професионалној ИСЛ лиги, но сад је одлучио како је доста с фудбалом.

С француском је репрезентацијом освојио Свјетско првенство 1998. и Европско 2000. године на којему је забио одлучујући, златни гол у финалу против Италије у 103. минути. За "триколоре" је одиграо 71 утакмицу и забио 34 гола.