latinica  ћирилица
21/01/2015 |  11:22 | Аутор: РТРС

Троицки: Вјерујем у себе и идем меч по меч

Српски тенисер игра сјајно на овогодишњем издању Аустралијан опена.
Виктор Троицки - Фото: REUTERS
Виктор ТроицкиФото: REUTERS

Након освајања трофеја у Сиднеју, Виктор се пласирао у треће коло првог Гренд слем турнира сезоне.

"Покушавам да искористим сваку шансу коју добијем. Уживам у тенису и забављам се на терену. Пропустио сам много тога и све то ми даје посебну мотивацију, за сада ми иде добро", рекао је Троицки на конференцији за новинаре након меча са Мајером.

"Није ми ово најбоља побједа до сада. Не кажем да није било добро славити, дефинитивно је Леонардо играо одлично, напредовао је много, али сам имао боље побједе од ове. Наравно, ова је посебно важна због тога што је на Гренд слему", додао је Троицки.

Виктор ће се у нарендом колу састати са Чехом Томашом Бердихом.

"Идем полако из меча у меч. Верујем у себе, дошао сам у Мелбурн са титулом, играм добро, а тако се и осећам. Сљедећи меч је против Бердиха, он је један од врхунских играча и веома је јак. Али, трудићу се да уживам на терену и да дам све од себе, знам да ће бити веома тешко", рекао је српски тенисер.

Новинари су затим поставили питања везана за његов повратак у тениски врх.

"Било је другачије играти на малим турнирима и почињати од квалификација. То ми је вратило нека сјећања са почетка каријере. Знао сам да сам једном успио, зашто не бих поново? Имао сам велику подршку од блиских људи и тренера и желио сам да се што прије вратим у врх и сматрам да сам до сада урадио одличан посао. Никада нисам ни помишљао на одустајање, имао сам много времена за одмор, нисам играо тенис и недостајао ми је. Почео сам да радим напорно, јаче него икада и наравно да сам имао неке сумње, јер нисам знао како ће све да изгледа када се вратим. На тренинзима је дјеловало добро, али су мечеви нека друга ствар. Први турнир сам играо у Гштаду (Швајцарска) и хвала организаторима што су ми дали специјалну позивницу. Тамо сам дошао до четвртфинала и то ми је дало много самопоуздања за наставак", рекао је Троицки.

Једини преостали српски тенисер у Мелбурну кратко се осврнуо и на неправду због које је био суспендован.

"Понекад у новинама видим наслов да сам одбио да дам крви, а то није тачно и то ме боли. Желим да сви знају да никада нисам одбио ништа, само сам тражио и добио дозволу, да крв дам дан касније. Знам да сам невин и да ништа нисам урадио погрешно. Кажњен сам због погрешних инструкција које сам добио од докторке. Платио сам казну због тога, признајем да сам погријешио што нисам тај дан дао крви, али сам на крају крајева само добио погрешне инструкције, а она није кажњена уопште. Све то ме је на неки начин разбјеснило и дало ми додатну мотивацију да будем бољи него икад и то се сада исплаћује. Ипак, то је прошлост, гледам само у будућност и увијек ћу ми то бити само једно веома лоше сјећање", закључио је Виктор Троицки.