latinica  ћирилица
21/01/2015 |  12:02 | Аутор: Б92

Симеоне: Никада на клупу Реала или Бразила

Тренер Атлетико Мадрида Дијего Симеоне рекао је да никада неће сјести на клупу клупу градског ривала Реала или репрезентације Бразила.

"Да ли бих био тренер Реал Мадрида и Бразила да ми понуде најбољи могући уговор? Мислим да бих морао да пропустим такву прилику и опростим се од новца", рекао је Симеоне.

Симеоне важи за једног од најбољих младих тренера Европе, прошле сезоне донео је "Јорганџијама" прву титулу првака Шпаније од 1996. године, а његов менаџерски стил и приступ игри и играчима побрао је велики број симпатија широм свијета.

С друге стране, Аргентинац је рекао да зна да ће једног дана добити понуду да предводи своју домовину, али и да није добио такву понуду послије Свјетског првенства у Бразилу.

"Нисам добио понуду да преузмем Аргентину послије Мундијала у Бразилу, али знам да ће се то десити једног дана", рекао је Симеоне, "Увијек сам говорио да у националном тиму има мјеста за типове људи, како ја то волим да кажем – сина, оца и деду. Речено тренерским речником, мислим да је то мјесто предвиђено за деду. Некога ко је смирен и сталожен, некога ко ствари може да сагледа на другачији начин".

Управо је приступ послу нешто што издваја бившег играча Атлетика, Интера и Лација.

"И даље осјећам да требам да будем на терену, да одрађујем тренинге са екипом и будем са играчима дан и ноћ. То репрезентација не може да вам пружи. Да ли је то нешто што бих волио да радим једног дана? Свакако. Провео сам скоро деценију и по у националном тиму – то је привилегија и битан део мог живота. Надам се да ће та прилика доћи у право вријеме за обе стране", закључио је Симеоне.

Атлетико Мадрид је тренутно трећепласирани тим у Премери са 41 бодом, четири мање од лидера Реала.