latinica  ћирилица
21/01/2015 |  14:09 | Аутор: СРНА

Тужбе против Требиња и Билеће због неплаћене јавне расвјете

Предузеће "Електрохерцеговина" поднијела је тужбу против града Требиња и општине Билећа за неплаћени дуг за јавну расвјету у укупном износу већем од 300.000 КМ, потврдио је Срни директор тог предзећа Владислав Владичић.

Владичић је рекао да град Требиње тренутно дугује 187.000 КМ, а општина Билећа 171.000 КМ.

"Овдје није ријеч о било каквој политичкој нити страначкој одлуци, већ о великим дужницима", рекао је Владичић, напомињући да би Требињу и Билећи била искључена јавна расвјета да је био досљедан и строго поштовао процедуре и Закон о облигационим односима.

Он каже да такву одлуку није желио да донесе због грађана, који би у овом случају, икао нису ништа криви, највише имали штете.

Владичић је напоменуо да општина Невесиње за јавну расвјету дугује више од 55.000 КМ и да ће и против ње бити поднесена тужба, уколико ускоро не измири обавезе.

Као позитиван примјер локалне заједнице која редовно измирује своје обавезе, Владичић је навео општину Гацко.

Он је додао да по том питању нема проблема ни са општином Љубиње, док је у општини Берковићи било проблема са Домом здравља, али да је постигнут договор.

Начелник општине Билећа Миљан Алексић рекао је Срни да нису редовно измиривали обавезе, јер су непланирано имали дефицит у буџету, али да ће настојати да у што краћем периоду смање дуг за јавну расвјету.

"Очекујемо већи прилив средства и најдаље до априла ове године ћемо регулисати дио дуговања", каже Алексић.

Градоначелник Требиња Славко Вучуревић није одговарао на телефонски позив.