latinica  ћирилица
21/01/2015 |  14:16 | Аутор: СРНА

У четвртак облачно с кишом

Киша се сутра очекује у западним и јужним крајевима Републике Српске и ФБиХ, а у осталим крајевима суво са сунчаним интервалима
Киша, облачно - Фото: РТРС
Киша, облачноФото: РТРС

Током јутра превладаваће промјењиво облачно и у већини крајева суво. На западу и југозападу биће облачно, понегдје са слабом кишом или росуљом, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На западу и југу киша ће повремено падати током цијелог дана, а у осталим крајевима превладаваће промјењиво облачно и суво вријеме, понегдје са сунчаним интервалима и мало топлије.

Јутарња температура ваздуха од један степен до шест, на југу до девет степени, а највиша дневна од седам до 14 степени Целзијусових. У вишим предјелима биће свјежије.

Метеоролози и за наредне дане најављују свјежије вријеме и падавине, кишу у петак, а у ноћи између петка и суботе снијег који ће падати у низинама.

Бјелашница је данас била најхладнија с минус два степена, колико је измјерено у 13 часова, док је Столац био најтоплији са 10 степени.

На Чемерну су измјерена два степена, три у Калиновику и Гацку, четири у Сокоцу, Хан Пијеску, Иван-седлу, у Невесињу и Вишеграду, пет у Рудом и Бугојну, шест у Мркоњић Граду, Новом Граду, Рибнику, Бихаћу, Градачцу, Тузлу и Зворнику.

У Бањалуци, Бијељини, Приједору, Сарајеву, Фочи, Јајцу, Приједору, Билећи, Санском Мосту, Српцу, Сребреници и Зеници седам, Добоју, Ливну, Мостару и Требињу осам, а у Дрвару, те Кнежеву и Љубињу девет степени Целзијусових.