latinica  ћирилица
21/01/2015 |  15:14 | Аутор: СРНА

Цвијановић - Кравчук: Реформа кључних сектора

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће приоритет у раду Владе бити реформа кључних сектора ради стабилизације економских прилика и остваривања привредног раста
Жељка Цвијановић и Андржеј Кравчук - Фото: СРНА
Жељка Цвијановић и Андржеј КравчукФото: СРНА

Цвијановићева је упознала амбасадора Пољске у БиХ Андржеја Кравчука о стратешким циљевима и програмским начелима Владе Репубике Српске који ће се проводити у наредном периоду.

На састанку је разговарано и о новој иницијативи ЕУ према БиХ са освртом на могућност успостављања ефикасног механизма координације, укључујући све нивое власти у БиХ, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Цвијановићева је нагласила да је Република Српска чврсто опредијељена за реформске процесе с циљем превазилажења застоја у процесу европских интеграција у БиХ уз јасно уважавање уставног уређења и надлежности свих нивоа власти.

На састанку је разговарано о модалитетима унапређења привредне сарадње Републике Српске и Пољске, а било је ријечи и о могућностима за преузимање позитивних пракси и искустава у процесу приступања Пољске ЕУ у области пољопривреде.

Саговорници су размијенили мишљење о актуелној политичкој и економској ситуацији у Републици Српској и БиХ.