latinica  ћирилица
21/01/2015 |  17:07 | Аутор: СРНА

Вучић: Реформе питање опстанка Србије

Реформе су питање опстанка Србије, изјавио је премијер Александар Вучић у ауторском тексту за београдски недјељник НИН.
Александар Вучић - Фото: ТАНЈУГ
Александар ВучићФото: ТАНЈУГ

Напомињући да под реформама, које његова влада спроводи не подразумијева само промјене у економији, него и промјену стања духа народа, Вучић је истакао да су реформе и доказ равноправности Србије са другим земљама и народима.

- Реформе су промена стања духа једног народа, навикнутог на улогу и жртве и кривца, убеђеног да од њега ништа не зависи, а опет спремног да погине за сваку од неразумних, а великих, вредности које му разни мешетари продају, навео је Вучић.

Он је додао да су реформе "и убеђивање Србије, људи који у њој живе, да нема никаквих награда на небу, али да има, сасвим довољно тога, на земљи, за шта се треба потрудити".

- Дакле, реформе су и сан, и циљ и начин. Лично, мислим да су и питање опстанка, не само мог - а не мислим да опстајем ако у њима не успемо - него и опстанка Србије, навео је Вучић.

Он је у ауторском тексту поводом 80 година НИН-а, поручио да вјерује у Србију као уређену земљу, са изграђеним путевима и пругама, са новим фабрикама, са људима који раде, и који се ничега више не стиде, а најмање себе и своје земље.

Вучић је истакао да вјерује "у пристојне људе, у пристојној држави и, врло брзо потом, и у европској држави".