latinica  ћирилица
23/01/2015 |  13:50 | Аутор: РТРС

Рајола намјерава да се кандидује за предсјеника ФИФА

Познати холандски менаџер Мино Рајола јавно је изразио намјеру да се кандидује за мјесто предсједника ФИФА.

Рајола, који заступа играче попут Погбе, Ибрахимовића и Балотелија, истакао је да је послије година у којима је критиковао ФИФА вријеме да реагује, преноси Б92.

"Критикујем ФИФА годинама, а сада је вријеме да реагујем. Доста ми је начина на који се Блатер и ФИФА односе према игри, позли ми само кад помислим да он може бити поновно изабран“, рекао је Рајола.

Рајола је истакао да ФИФА не штити навијаче и не ради у интересу љубитеља фудбала. Критиковао је организацију Свјетског првенства.

"ФИФА би требало да штити навијаче и фудбалере, а она то не ради. Како их није срамота да организују Свјетско првенство у Јужној Африци и да онда траже 150 евра за карту", предочио је Рајола.

Да би постао званични каднидат за мјесто челника ФИФА, Рајола мора да добије одобрење од пет националних савеза, а он је изразио намјеру да се кандидује на наредним изборима ако сада не успије. Такође је упоредио дугогодишњег првог човјека ове организације Сепа Блатера с режимом Сјеверне Кореје.

"Ако не успијем да се кандидујем овај пут пробаћу за четири године. Не знам још увијек којих пет савеза ће ме подржати али сам увјерен да ће се то десити. Мени је несхватљиво да неки савези и даље гласају за Блатера. То је као да гласате за Сјеверну Кореју, док је глас мени као глас Јужној Кореји", закључио је Рајола.